02 54 22 296   |   

Piškotki

Da bi vam olajšali uporabo naše spletne strani in jo naredili bolj prijetno, uporabljamo »piškotke«. Piškotki so majhne podatkovne enote, ki nam omogočajo primerjavo novih in predhodnih obiskovalcev, razumevanje, kako uporabljajo našo stran, in ki nam posredujejo podatke, s katerimi lahko naredimo prihodnji obisk spletne strani bolj prijeten in učinkovit. Piškotki ne beležijo nobenih osebnih podatkov o uporabniku in ne shranjujejo informacij, ki bi vas lahko identificirale. Če ne želite, da naša spletna stran uporablja piškotke, zavrnite uporabo piškotkov.

Za več informacij o piškotkih in njihovem vplivu na vas in vaše brskanje po spletu obiščite spletno stran www.aboutcookies.org.
Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo

Obvezni piškotki
Ti piškotki so nujni za premikanje po spletni strani in uporabo njenih možnosti, kot je dostop do varnih območij spletne strani. Brez teh piškotkov ni možno zagotoviti storitev, ki ste jih zahtevali, na primer obrazec za nagradno igro ipd. Za uporabo teh piškotkov ne potrebujemo vašega dovoljenja.

Izvedbeni piškotki
Ti piškotki zbirajo informacije o načinu uporabe spletne strani, na primer katere strani uporabniki najpogosteje obiščejo in ali se na spletnih straneh pojavijo sporočila o napaki. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi lahko identificirale uporabnika. Vse zbrane informacije so združene in zato anonimne. Ti piškotki se uporabljajo samo za izboljšanje delovanja spletne strani. Za uporabo teh piškotkov ne potrebujemo vašega dovoljenja.

Funkcionalni piškotki
Ti piškotki omogočajo, da si spletna stran zapomni vaše izbrane možnosti (na primer vaše uporabniško ime, jezik ali regijo, kjer se nahajate) in vam ponudi izboljšane, bolj osebne možnosti. Ti piškotki si lahko zapomnijo tudi spremembe velikosti črk in pisave ter drugih delov spletne strani, ki jih lahko prilagodite. Uporabni so tudi za zagotavljanje storitev, ki ste jih zahtevali, kot je ogled videoposnetka. Informacije, ki jih zberejo ti piškotki, so lahko anonimizirane in ti piškotki ne morejo slediti vaši aktivnosti v brskalniku na drugih spletnih straneh.

Ciljni piškotki ali oglaševalni piškotki tretjih oseb
Ti piškotki se uporabljajo za dostavo oglasov, ki so bolj pomembni za vas in vaše interese. Uporabljajo se tudi za omejevanje števila prikazov posameznega oglasa kot tudi za pomoč pri merjenju učinkovitosti oglaševalske kampanje. Običajno jih namestijo oglaševalske mreže z dovoljenjem upravljavca spletne strani. Zapomnijo si, da ste obiskal spletno stran in ta informacija je posredovana ostalim organizacijam, kot so oglaševalci. Ciljni ali oglaševalni piškotki so lahko pogosto povezani s funkcionalnostjo spletne strani, ki jo omogoča druga organizacija. Za več informacij o oglaševalskih piškotkih in zasebnosti na spletu si oglejte vodnik, ki ga je ustvarila panoga za oglaševanje na internetu in je na voljo na strani www.youronlinechoices.com.

 

Katere piškotne shranjuje naša spletna stran?

Ime piškotka Namen Trajanje Podjetje
_utma Statistika ogledov spletne strani 2 leti Google Analytics
_utmb Statistika ogledov spletne strani 30 minut Google Analytics
_utmc Statistika ogledov spletne strani Do zaprtja brskalnika Google Analytics
_utmv Namenjen segmentaciji uporabnika 2 leti Google Analytics
_utmz Statistika ogledov spletne strani 6 mesecev Google Analytics
APISID Prikaz Google zemljevida 2 leti Google Maps
HSID Prikaz Google zemljevida 2 leti Google Maps
NID Prikaz Google zemljevida 6 mesecev Google Maps
PREF Prikaz Google zemljevida 2 leti Google Maps
SID Prikaz Google zemljevida 2 leti Google Maps
PHPSESSID Sejni piškotek, ki je potreben za delovanje spletne strani Do zaprtja brskalnika Aluvar d.o.o.
jezik Izbira jezika spletne strani 1 leto Aluvar d.o.o.
jbcookies Piškotek zabeleži vašo nastavitev da dovolite zapis piškotkov 1 leto Aluvar d.o.o.

 

Urejanje piškotkov v brskljalniku

Uporabniki se lahko samostojno odločite, ali želite omogočiti uporabo piškotkov. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Informacije o nastavitvah za piškotke (za različne spletne brskalnike) so na voljo na spodnjih povezavah:

    Chrome
    Firefox
    Internet Explorer 9
    Internet Explorer 7 in 8
    Opera (stran v angleškem jeziku)
    Safari (stran v angleškem jeziku)

Če piškotke izključite, bodo nekatere možnosti spletne strani onemogočene.